Gumi és felni webáruház

2013-as nyári gumi teszt

2013-as Nyári gumi teszt

A német autóklub (ADAC) szokásához híven idén is elkészítette alapos nyári gumi tesztjeit, így az érdeklődő autósok most is világos képet kaphatnak a különböző márkák és típusok minőségéről. Az ADAC szerint az idei évben volt a legjobb a felhozatal, a 38 tesztelt példányból 16 végzett a különösen ajánlott kategóriában, míg 14 is megkapta a jónak számító ajánlott besorolást. A kötelező EU-s termékcímke miatt a gumigyártók különösen a vizes úton való viselkedéseket javították nagymértékben. A kisautók kategóriájának tekinthető 185/60-as méretben tizenkilenc terméket vettek górcső alá. A Michelin természetesen idén is hozta a tőle megszokott nagyon jó formáját, és a különösen ajánlott kategóriában a híresen jó futásteljesítményével tűnt ki a többi közül. A Continental a vizes és száraz úton mutatott nagyon kiegyensúlyozott eredményeket, hasonlóan jó teszteredményekkel büszkélkedhet a Dunlop, és a Goodyear is. A Bridgestone, a Vredestein, a Fulda és a Semperit az egyenletesen hozott minőségi színvonalukkal emelkedtek ki a többi gyártmány közül. Ezek mind a különösen ajánlott kategóriában végeztek.

A megfelelő vagy más néven ajánlott kategóriába mindössze 0,1 ponttal csúszott le az egyébként szinte mindig magas minőséget produkáló Pirelli, a Barum a száraz utakon szerepelt kissé gyengébben, míg a Firestone és a Hankook a vizes körülmények közötti gyengébb viselkedése miatt csúszott ki a legjobb kategóriából.

A már csak feltételekkel ajánlott elégséges kategóriában a Nexen és a GT Radial vizes úton szerepeltek gyengébben, ezért kerültek ide.

A teszteken megbukott Kleber, a Rotalia, a Marangoni és a Sailun, ezek már nagyon rosszul viselkedtek vizes utakon való használat közben.

A 225-ös szélességű középkategóriás autókon használt gumik tesztjein egyetlen gyártó sem bukott meg. Rendkívül jól szerepelt az évek óta nagyon komoly fejlesztéseket végző Continental, ami minden körülményke között rendkívül jól szerepelt, A Michelin szintén nagyon jól teljesített. A Goodyear és a Dunlop igen nagyot fejlődtek a kopásállóság terén, és az előbbi a száraz körülmények között is kiemelkedőt tudott nyújtani. A Semperit, a Vredestein éés a Hankook egyenletesen hozzák magas teljesítményüket. A Vredestein némileg kiemelkedik ezek közül kopásállóságával és száraz úton való viselkedésével.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez