Gumi és felni webáruház

Kátyúkár biztosítás

Talán nem kell senkinek sokat regélni a hazánk útjait jellemző meglehetősen roszz minőségről, főleg a téli és tavaszi szezonban egyre csak szaporodó kátyúk közötti kellemetlen szlalomozásról.

Kátyúkár biztosítás

Talán nem kell senkinek sokat regélni a hazánk útjait jellemző meglehetősen rossz minőségről, főleg a téli és tavaszi szezonban egyre csak szaporodó kátyúk közötti kellemetlen szlalomozásról. Ha csak a baráti, ismerősi körünket nézzük, bizonyára nem kis számban vannak azok, akiknek valamilyen kellemetlen élményük van a kátyúkkal kapcsolatban, egy defekt, vagy futó elállítódás, sérülés megtörténtével.

Ha a kátyúba hajtás során megtörtént a baj, és el szeretnénk érni, hogy az adott közút kezelője megtérítse a kárunkat, igazolnunk kell egyértelmű és visszautasíthatatlan módon a káreseményt. A legkevesebb, hogy fényképet, fényképeket készítünk a kátyúról, a sérülésről olyan módon, hogy azokon egyértelműen felismerhető legyen a helyszín, és az sem hátrány, ha a kátyú méretei is tisztán kivehetőek. Ezt egy könnyen beazonosítható méretű tárgy fotóra kerülésével elérhető.

Már az őszi-téli hónapokban megkezdődik a kátyúk kialakulása, amit a tavaszi időszak végére sikerül csak a közút fenntartóknak hathatósan eltüntetniük. Egy kátyúkár esetén a legolcsóbb javítás a gumit érintő defekt helyrehozatala lehet, ha már a felni is sérül az még tovább növeli az összeget, de a futómű valamilyen károsodás esetén már akár több százezer forintos javítási költségekkel is szembe kell néznünk. Ezért egy kátyúkár biztosítás megléte nagyon sok kellemetlenségtől óvhat meg minket.

A kátyúkárok meghatározásánál mindegy, hogy az adott kátyú a forgalom igénybevétele, vagy a környezeti hatások miatt alakult ki, a meghatározás szerint kátyúnak az a pályaszerkezeti réteghiányosság számít, ami négy centiméternél mélyebb, és aránylag kis felületű (maximálisan 20 négyzetméter lehet).

Felmerülhet a kérdés, hogy milyen eseményekre terjeszthető ki a kátyú biztosítás? Nos, csak az olyan káreseményekre érvényes a kátyú biztosítás, melynek során a gépjármű vezetője a közlekedés szabályait a káresemény bekövetkeztekor maximálisan betartja. Példáéul gyorshajtás esetén, vagy táblával jelzett kátyúknál ez nem érvényes, a kárt ilyen esetben biztosan a gépkocsi vezetőjének kell megtérítenie.

Alapvetően a kátyúbiztosítás a gumiabroncsra, a felnikre vagy keréktárcsákra, kerékagyakra és tengelycsonkokra, gólyalábakra és csonka állványokra, valamint a lengéscsillapítóban esett bármilyen kárra terjeszthető ki. Természetesen csak hazánk területén.

A kártérítések felső határát a biztosítási ajánlaton, vagy kötvényen tüntetik fel, és az nem függ attól, hogy a biztosítási időszakban hány káresemény történik meg.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez