Gumi és felni webáruház

Szükséges a pótkerék, de nincs

Kellemetlen az úton azzal szembesülni, hogy az autónkban nincs pótkerék. Sok esetben a gyártók helyet és súlyt próbálnak azzal spórolni, hogy nem tesznek pótkereket az új autókba. Ezzel sokat nem takarítanak meg, hisz a legtöbb kerék 10kg, és a hozzá tartozó szerszámok sem nyomnak sokat.

Szükséges a pótkerék, de nincs

Kellemetlen az úton azzal szembesülni, hogy az autónkban nincs pótkerék. Sok esetben a gyártók helyet és súlyt próbálnak azzal spórolni, hogy nem tesznek pótkereket az új autókba. Ezzel sokat nem takarítanak meg, hisz a legtöbb kerék 10 kg, és a hozzá tartozó szerszámok sem nyomnak sokat. Azonban a hely kérdése más. Bebizonyosodott, hogy a fejlett számítógépes technika határt szab a pótkeréknek.

Ettől már csak az kellemetlenebb, ha nem is lehet kapni pótkereket. Sok esetben fordul elő, hogy a tulajdonos szeretne pótkereket vásárolni, de még a gyártótól sem tud ilyent beszerezni. Ezekben az esetekben legtöbbször gumijavító habot, illetve kompresszort rejtenek az utastérbe, de aki már kapott defektet, az tudja, hogy ezekkel nem lehet sokra menni. A gumijavítóhab csupán 5 kilométer haladást biztosít, ami főleg autópályán vagy nem túl sűrűn lakott részen egyenlő a semmivel.

Defekt esetén mit tegyünk?

Azok a szerencsés autósok, akik rendelkeznek pótkerékkel, röpke félóra alatt ki tudják cserélni a kereket, és indulhatnak is tovább. Azonban vannak olyanok, akiknek autójában nincs ilyen felszerelés. Számukra nem tudunk jó hírrel szolgálni, hisz vagy megpróbálnak az autóban található habbal dolgozni, vagy pedig trélert, esetleg segélyszolgálatot hívnak. A kettő között nem túl nagy a különbség. Talán annyi, hogy a segélyszolgálat helyben oldja meg a problémát, míg a trélerrel a legközelebbi szerelőbe vitethetjük az autót.

Azok a sofőrök, akik többet autóznak, legtöbb esetben megpróbálnak beszerezni egy pótkereket, mert így az úton sem okozhat problémát, ha defektet kapnak. Ha van rá lehetőségünk, szerezzünk be egy pótkereket, mert nagyon sok bosszúságtól megóvhat minket.

Lehet vagy nem lehet kapni?

Vannak autók, melyekbe természetes, hogy pótkereket tesznek, míg másoknál nemcsak hogy nincs az autóban pótkerék, még nem is lehet kapni. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy azokba az autókba, amelyek nagy példányszámban fogynak, legtöbb esetben alapfelszerelésként helyeznek pótkereket az autóba, de a luxusmárkák ezeket előszeretettel hagyják ki. Sok esetben extra felszerelésként igényelhető a pótkerék, de olyan autócsoda is van szép számmal az utakon, amelyekhez nem is lehet kapni pótkereket. Ezekbe az autókba a megvásárolt kereket nem is lenne hova tenni.

Árak szempontjából elég széles skálán mozognak a pótkerekek, hisz 10.000 forinttól akár 50.000 forintig is terjedhet egy-egy pótkerék ára.

A hozzáértők és a tapasztaltabb autósok szerint azonban megéri ennyi összeget ráfordítani, mert ha trélert kell hívni, az sokkal többe fog kerülni.

http://www.vezess.hu/abroncs/potgumi_nelkul_szivni_fogsz/49319/

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez