Gumi és felni webáruház

A Goodyear újabb generációs téligumija

A Goodyear, a világ harmadik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata a díjnyertes és kiugróan sikeres UltraGrip 8 Performance téli gumit váltotta le az újabb generációs UltraGrip Performance Gen 1 téli abroncsával. Ahogy egy ilyen nagynevű cég esetében egy modellváltásnál elvárható, az új nemzedéknek még jobb téli teljesítményekkel és tapadással kell rendelkeznie, mint a sikeres előd esetében megtapasztalhatták a járművezetők.

Új fejlesztési bázis Finnországban


Az UltraGrip 8 Performance már a második téli gumiabroncs, melyet az ultramodern és talán a legjobb téli klíma tényezőkkel rendelkező téli gumi tesztelő bázison fejlesztettek ki a Goodyear felkészült mérnökei. A high-tech létesítmény a sarkvidékhez közel található, így nem meglepő, hogy bővelkedik a különböző célú havas és jeges pályákban, melyek mindegyike egy adott téli közlekedési helyzet modellezésére tökéletesen alkalmas.

A Finnországi bázis szoros együttműködésben dolgozik együtt a másik ultramodern létesítménnyel, a Franciaországi gumikeverékekkel kísérletező laborobjektummal.

A Goodyear rendkívül büszke ezen két létesítményére, melyet fejlődésének zálogának és a világon is egyedülállónak tart.

Goodyear_Blimp___Spirit_of_Innovation


A Goodyear téli gumi tesztje két másik prémium márkával


A Goodyear egy független tesztelő céget kért fel, hogy az új UltraGrip Performance Gen 1 téli gumi tesztjeit két konkurensével, a Pirelli SottoZero 3 és a Bridgestone Blizzak LM32S prémium minőségű termékeivel elvégezze.

Az első nap vizsgálatait a nedves és a száraz útfelületeken kezdték meg, a nedves teszteken az UltraGrip Performance Gen 1 sokkal kiegyensúlyozottabb viselkedési teljesítményeket mutatott, mint például a Bridgestone terméke, és nagyszerű volt a kontrollálhatóság és a kezelhetőség a vizes felületeken.

A száraz tesztekkel kapcsolatban hasonlók derültek ki, miszerint a kiegyensúlyozottság tekintetében volt kiemelkedő a Gen 1, itt a Pirelli Sottozero 3 sokkal közelebb került a Goodyear termékének teljesítményeihez, viszont a harmonikusan kiegyensúlyozott teljesítményű Gen 1 így is jobb volt a kevésbé egyenletes téli teljesítményeket felmutató Pirellinél.

A vízen felúszás tesztjeit mind kanyarodásnál, mind egyenes haladásnál is elvégezték, mindkét vizsgálatnál a Gen 1 került ki győztesen, ráadásul a nedves fékezési teszten is közel 5 méterrel hamarabb állt meg az autó, mint például a Bridgestone téli gumija a 80 km/h-ról való lefékezés esetében.


Kiegyensúlyozott viselkedés a havas és jeges teszteken is


Egy téli gumi esetében mindig a jeges és a havas tesztek mutatják meg igazán, hogy mennyire lesz jó az a téli körülmények között, és azt is, hogy kiegyensúlyozott, vagy csak egy vegyes teljesítményű abronccsal van-e dolgunk.

A Goodyear téli gumijának kiegyensúlyozottsága itt vált végleg nyilvánvalóvá a tesztelők számára, akik kiemelték annak fontosságát, hogy az ilyen tulajdonságú abroncsokkal a legbiztonságosabb a téli közlekedés, hiszen az autó vezetőjét egyetlen téli helyzetben sem érheti meglepetés, mivel mindig kiszámítható és egyenletes kontrollálhatóság áll rendelkezésre.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez