Gumi és felni webáruház

Hazai nyárigumi vásárlási szokások

A magyar nyári gumi vásárlók 50%-a abszolút nem foglalkozik azzal, hogy milyen a gumiabroncs márkája.

A magyar nyári gumi vásárlók 50% abszolút nem foglalkozik azzal, hogy milyen a gumiabroncs márkája. Természetesen nem csak a márkától függ, hogy egy gumiabroncs mennyire megbízható és biztonságos, de egyértelmű, hogy bizonyos márkák jobban teljesítenek. A magyar internetes kereséseket vizsgálva az derült ki, hogy a nyári gumi vásárlásom 75 százaléka esetében szinte kizárólag csak az ár a döntő szempont. Az érdeklődések és a vásárlások is azt mutatják, hogy háromnegyed részben a 20 000 forintos ár alatti kategóriában választanak maguknak gumit a vásárlók. Tehát itt is az mutatkozik meg, hogy magyar vásárló rendkívül árérzékeny, lényegében minden második vásárló hajlandó megvenni egy terméket kizárólag az alapján, hogy mennyibe kerül, és nem veszi figyelembe a gumi márkáját, azt, hogy a minősége mennyire megfelelő, és nem foglalkozik sem a biztonsággal, sem a gumiabroncs által elérhető megtakarítási lehetőségekkel.

Az internetes keresések során az érdeklődők közel 60százaléka kezdi meg kereséseit úgy, hogy nincs semmilyen előzetes elgondolása arról, hogy milyen márkájú gumiabroncsot is szeretne. A felmérések eredményei azt mutatják, hogy a tényleges vásárlások során a márkák szerint a Kormorán termékeiből vásárolták a legtöbbet, ezután a Michelin következik, majd harmadik helyen a Debica, a negyedik helyen a BFGoodrich, és az ötödik helyen a Hankook nyári gumijai kerültek a hazai internetes vásárlások tekintetében.

A legtöbb magyar vásárló a 195 milliméter szélességű gumiabroncsok közül választ, ez a tényleges vásárlások pontosan a negyedét teszi ki. A második legkeresettebb szélesség a 205 milliméter, a harmadik pedig a 185 milliméter, ha csak a nyári gumiabroncsok vásárlásait nézzük. A kerék átmérő tekintetében a 15 collos teszi ki a vásárlások harmadát, ezután körülbelül 20 – 20% vásárlási aránnyal rendelkeznek a 16 és a 14 collos kerékátmérővel rendelkező gumiabroncsok.

Az európai Unió tagjaiként ránk is vonatkoznak az EU-s gumiabroncs hatósági előírások, ebben azt találhatjuk, hogy a még biztonságosnak tartott gumiabroncsnak minimum 3 milliméter mélységű futófelülettel kell rendelkeznie, és az 1,6 milliméteres vagy az alatti gumiabroncsok már egyértelműen veszélyesnek vannak nyilvánítva, és ezért a hatóság is büntetést foganatosíthat. Ezek a kopott kis futófelület mélységű gumik száraz úton melegben ugyan nem okozhatnak nagy gondot, viszont egy lecsapó nyári zápor már nagyon csúnya meglepetéseket okozhat, ami nm csak anyagi kárban, de legrosszabb esetben emberi életben is mérhető. Ugyancsak rendkívül veszélyesek ezek a kopott gumiabroncsok a nyirkosabb és csúszósabb tavaszi vagy őszi utakon.

Érdemes lenne foglalkozniuk a magyar vásárlóknak a minőségibb gumiabroncsok üzemanyag megtakarításával is, ugyanis a megfelelő futásteljesítmény esetében évente tízezer forint feletti megtakarítás érhető el.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez