Gumi és felni webáruház

Az ADAC 2013-as 185 65 R15 méretű téli gumi tesztjei

Az ADAC (a neves német autóklub) idén is megjelentette részletes téli gumi tesztjeit.

Az ADAC 2013-as 185 60 R15 méretű téli gumi tesztjei

Az ADAC (a neves német autóklub) idén is megjelentette részletes téli gumi tesztjeit, amiből most a legtöbbet vásárolt 185/60-as kisautó mérethez gyártott márkák eredményeit ismertetjük most.

Az alapos teszteknek 17 különböző márkájú gumiabroncsot vetettek alá, amiből idén hét darab kapta meg a különösen ajánlott megjelölést. Ezek a téli gumik kivétel nélkül rendkívül kiegyensúlyozott tulajdonságokat mutattak, vannak azonban ezek között is az erősségeik szerint hangsúlyos különbségek.

Ebben a méret kategóriában a tesztek győztese a Continental TS850 lett, ami vizes úton, havas körülményke között és jégen is a legjobban teljesített, a Dunlop Winterresponse 2 ugyancsak jól viselkedik havas és vizes utakon is, és az üzemanyag megtakarítás terén is magas szintet mutatott, a Semperit Speed Grip 2 szintén alacsony üzemanyag fogyasztást biztosít, míg a leghosszabb futásteljesítményt a Michelin Alpin A4 tudja nyújtani. A Nokian WR D3 a száraz körülmények között viselkedik jól, Firestone Winterhawk 3 nedves és száraz utakon nyújtott kiemelkedőt.

Az ajánlott, vagy más néven megfelelő minősítést szintén 7 márka terméke kapta meg. Ezek, bár nem tudnak olyan csúcsminőségű teljesítményt nyújtani, mint a fentebb említett gumiabroncsok, ettől függetlenül az ADAC teljes mértékben megfelelőnek tartja őket a biztonságos téli autózáshoz. A Vredetein Snowtrac 3 és a Pirelli Winter 190 Snowcontrol 3 minden területen megfelelőt tudott nyújtani, kivéve a vizes utakon való viselkedésük volt minimálisan gyengébb a különösen ajánlott gumik teljesítményétől. A Barum Polaris 3 a vizes és a száraz utakon mutatott viselkedésével maradt el kissé, míg a GT Radial Champiro Winterpro nemcsak vizes és száraz, hanem havas úton is enyhén gyengébbet mutatott. A Hankook W442 havas és vizes körülmények között teljesített enyhén gyengébbet a különösen ajánlott társaihoz képest. A Falken Eurowinter HS-449 szinte mindenütt jól viselkedett a nedves utakat kivéve, az értékelését a nagyon magas kopása húzta le túlságosan. A még megfelelő és ajánlott kategória utolsó tagja a Kleber Krisalp HP2, ami vizes utakon való gyengébb viselkedése miatt lett utolsó, egyébként nagyon kopásálló és alacsony üzemanyag fogyasztást biztosító téli guminak számít.

A csak feltételesen ajánlott besorolást a Nexen Eurowin 600 kapta, a havas utakon mutatott gyenge teljesítménye miatt, száraz körülmények között azonban jól használható.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez