Gumi és felni webáruház

Az ADAC téli gumi tesztjei középkategóriás autókhoz

A német autóklub (ADAC) ebben az évben a kis- és középkategóriás autókhoz készített téli gumikat vizsgálta behatóan.

A német autóklub (ADAC) ebben az évben a kis- és középkategóriás autókhoz készített téli gumikat vizsgálta behatóan. Most az utóbbiak tesztjeit ismertetjük, itt 15 különböző márka versenyzett, ezek közül négy különösen ajánlott, kilenc ajánlott, és kettő nem ajánlott minősítést kapott.

A különösen ajánlott kategóriába csak azok az abroncsok kerülhetnek be, amelyek kivétel nélkül mindegyik tesztelési tulajdonságban tökéletesen kiegyensúlyozottan viselkednek. A négy legjobb téli gumi közül a Continental TS850 kapta a legjobb összesített eredményt, de a havas viszonyok között a többitől is jobban viselkedett. A második helyezett a Bridgestone Blizzak LM-32S lett, és a többi közül a vizes utakon való viselkedésével emelkedett ki. A harmadik legjobb abroncs a Michelin Alpin A4 lett, szokásához híven a kopásállóságban nyújtva a legkiemelkedőbbet. A negyedik a Uniroyal MS plus 77 új fejlesztésű gumiabroncsa lett, ami bár semmiben nem győzet le a többi téli gumit, de nagyon kiegyensúlyozottnak mondható, üzemanyag takarékos és havas utakon nagyon jó teljesítményt mutat.

Az ajánlott téli gumik között 9 abroncs végzett, az első helyen a Goodyear UltraGrip 8 Performance és a Nokian WR D3 végzett ugyanannyi pontszámmal, a különösen ajánlott gumiktól mindössze a vizes úton való viselkedésük némileg gyengébb volta miatt maradtak el, egyébként hasonlóan jó abroncsok. A harmadik legjobb ebben a szegmensben a Dunlop SP Wintersport 4D lett, a kanyarodáskor jégen mutatott enyhén gyengébb viselkedése miatt, ezt követte a Fulda Kristall Control HP, ami a vizes és száraz útviszonyok között minimálisan gyengébben teljesített a legfelső kategória legjobb gumijaihoz képest. A Semperit Speed-Grip 2, valamint a Esa-Tecar Supergrip 7+ HP ugyancsaka vizes útviszonyok között teljesített gyengébben, az utóbbinak még a menetteljesítménye volt rosszabb a gyorsabb kopás miatt. A Pirelli Winter Sottozero 3 a kizárólag a gyenge kopásállósága miatt került a gyengébb kategóriába, ezen kívül hasonlóan jól teljesített, mint a legjobb téli gumik. A vizes úton mutatott gyengébb teljesítménye miatt került ide a Hankook W442, míg a Toyo Snowprox S953 rosszabbul viselkedett jeges, havas és vize útviszonyok között.

Nem ajánlott lett a Interstate Winter IWT-2 és a Sailun Ice Blazer WSL-2, tehát ezeket az abroncsokat már feltételesen sem ajánlja az ADAC téli használatra.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez