Gumi és felni webáruház

BFGoodrich g-Force Winter 2 téli gumi

A francia gyáróriás Michelin vállalat kötelékébe tartozik a BFGoodrich, mely egyre jobb minőségű termékekkel rukkol elő, és hozzá kell tennünk azt is, hogy magyarországi szemmel is egészen hozzáférhető árakon. A g-Force Winter 2 a hasonló nevű téli gumi második generációját képviseli, ami azt is jelenti, hogy ez egy lényegesen jobb téli abroncs, melynek több jellemzője is jelentősen javult.

A BFGoodrich g-Force Winter 2 téli gumi alapjai


Az abroncs az elért népszerűségét nagyon jó minőségének és az ehhez párosított kedvező árnak köszönheti. A g-Force Winter 2 remek választás azon autósoknak, akik a drága prémium téli abroncsok árát nem szeretnék megfizetni, de az autójukat megfelelően óvatos vezetéssel maximális biztonságban akarják tudni.

Tegyük azért hozzá, hogy az a helyzet ezzel a gumival kapcsolatban, hogy az ADAC 2017-es téli gumi tesztjén a 215/65 R 16-os méretben a Dunlop Winter Sport 5-ön kívül minden egyes méregdrága prémium gyártó termékét maga mögé utasította, tehát ebben az esetben nem keverhető senki a felelőtlenség vádjába, miszerint a biztonságán takarékoskodik.

Ez az téli gumi garantálja a csúszós téli körülmények között a megfelelő gyorsításokat és remek téli tapadási teljesítményt többek között az irányított futófelületi kiképzésnek és az új fejlesztésű összetevőket tartalmazó gumikeveréknek köszönhetően.

winter_car


A g-Force Winter 2 jellemzői


Az új vonalú, optimalizált V-alakú futófelületi hornyok most még hatékonyabban oszlatják el a futófelület tapadó részei alól a vizet, illetve latyakot, ezzel nagyot javult az aquaplaning semlegesítő hatásfok is.

A szélesebb vállcsatornáknak és a sűrűbb lamellázottságnak köszönhetően minden téli időjárásban sokkal jobban fenntartható a tapadás és a kezelhetőség. Az új gumikeverék nagyobb rugalmasságot biztosít az alacsonyabb hőmérsékleteken is, és mindezt úgy teszi, hogy a gördülési ellenállás egy százaléknyit sem növekszik meg.

A tervezés során elsődleges szempont volt, hogy a futófelület minden egyes négyzetcentimétere egyenletes nyomással érintkezzen a talajjal, így sokkal jobban kontrollálható a jármű a határhelyzetekben is, komfortosabb a közlekedés és a futásteljesítmény is hosszabb lesz.


A g-Force Winter 2 a teszteken


Száraz felületeken és nedves útszakaszokon is jobb viselkedést mutat az átlagnál, a vezetési biztonság, a kezelhetőség és a fékút tekintetében is. A vízen felúszás elleni hatékonyságot mérő teszteken rendkívül jó eredményeket ért el, magasan az átlag felett teljesítve.

Talán legjobb eredményeit a havas útfelületeken szemléltette, nagyon jó fékezhetőséggel, valamint hathatós indulási tapadással. A havas utakon való kezelhetőségét több dicséret is érte.

A jeges vizsgálatokon ismételten átlag feletti érdemeit mutatta, a jeges útfelületen ABS-sel fékezés és a hirtelen irányváltás is nagyon biztonságos volt.

A zajkomfort volt az, ahol az abroncs nem emelkedett ki túlságosan az átlag eredményeitől, viszont mind az üzemanyag fogyasztás, mind pedig a tartósság teszteken csillagos ötöst kapott.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez