Gumi és felni webáruház

Mire lehet jó a vezetéstechnikai tréning?

Ahogy egész Európában, nálunk Magyarországon is egyre több lehetőség van a autóvezetők számára arra, hogy mind elméleti, mind pedig gyakorlati szinten javíthassák vezetési tudásukat.

Mire lehet jó a vezetéstechnikai tréning?

Ahogy egész Európában, nálunk Magyarországon is egyre több lehetőség van a autóvezetők számára arra, hogy mind elméleti, mind pedig gyakorlati szinten javíthassák vezetési tudásukat, és új dolgokat tanulhassanak meg. Ahogy egyre több új út épül és a forgalom rendszere is bonyolultabbá válik, a vezetőknek meg kell tanulniuk az új dolgokra a megfelelő választ adniuk, és az újabb korszerűbb autók vezetése is más technikát kívánhat meg.

A vezetéstechnikai tréningeken mindenki által könnyen megérthető formában közölnek friss és jól használható ismereteket az újabb forgalmi rendszerekről, az új (és régi) autók biztonságtechnikai rendszereiről, és, hogy azokat hogyan lehet minél tudatosabban az előnyöket teljes mértékben kihasználni. Elsőként elméleti előadásokon közlik részletesen az új megközelítéseket, majd ezt követi a jól megtervezett gyakorlatok végrehajtása. Itt a vezetőnek lehetősége van akár arra is, hogy a saját járművével tapasztaljon meg olyan vezetési szituációkat teljes biztonságban, amelyeket egyébként csak nagy veszélyek árán próbálhatna csak ki. Megtapasztalhatja többek között, hogyan viselkedik veszélyes helyzetben az autó ABS rendszere, az ESP, a kipörgésgátló. De ami a legfontosabb, a biztonságos körülmények között készség szinten begyakorolhatóak azok a cselekvési módok, amelyekkel a veszélyes helyzetek a leghatékonyabban és legbiztonságosabban kezelhetőek. Az autóban ülő mellett először szakember ül és segít a gyakorlatok helyes végrehajtásában, majd egyedül vezetve rádión segítik a megoldások minél jobb kivitelezésében. A tréningeken arra is lehetőség van, hogy olyan mérőműszerek beszerelésével, amelyek az autó oldalgyorsulását, gyorsításait, lassításait mérik, pontosan kiértékelhetővé válnak az autó határai, és azt a szakemberek érthető formában el is magyarázzák a gépkocsi tulajdonosának.

Tehergépkocsik is tesztelhetőek, mind üres, mind pedig terhelt állapotukban célzott körülmények között.

A gyakorlatokat biztonságos sebességek mellett végezhetik a vezetők, vizes és száraz úton is, illetve változó tapadási feltételek között. A pályákon nincsenek olyan tereptárgyak, amelyeknek nekiütközhetnének, az esetleges kicsúszások veszélytelenné tételére biztonsági zónákat alakítottak ki, így a megállásra mindig lehetőség van. De a tréningeken a legegyszerűbbnek tűnő ülésbeállításokról, kormánykezelésekről is helyes információkat kaphat az érdeklődő.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez