Gumi és felni webáruház

Téligumi toplista

Ha valaki a 2013-as év legjobb téli gumijaira kíváncsi, több tesztelő cég eredményeit is áttekintheti, de talán a legegyszerűbb, ha a minden gumigyártó és szakember által legelismertebb tesztelő, a német autóklub, az ADAC teszteredményeit tekinti csak át.

Ha valaki a 2013-as év legjobb téli gumijaira kíváncsi, több tesztelő cég eredményeit is áttekintheti, de talán a legegyszerűbb, ha a minden gumigyártó és szakember által legelismertebb tesztelő, a német autóklub, az ADAC teszteredményeit tekinti csak át. Az ADAC már hosszú évek óta végzi téli és nyári gumi tesztjeit, tehát óriási tapasztalatot halmozott fel ezen a téren.

A kisautó kategóriát tekintve a legnagyobb számban eladott 185/60 R15-ös méretett vették górcső alá. A vizsgált tizenhét márka közül 7 típusnak ítélték oda a nagyon jó eredménynek számító 'különösen ajánlott' megjelölést. A toplista első helyezettje a Continental TS 850-es márkajelű gumija lett.

Kiemelkedően jól viselkedett vizes, havas és jeges útviszonyok közepette is (2,0 pont). Rendkívül jó irányíthatóság jellemzi és extrém rövid fékút. A második helyen 2,1 ponttal három gumiabroncs osztozott, a Dunlop Winterresponse 2 az üzemanyag megtakarításban nyújtott kiemelkedőt, a Michelin Alpin A4 a márkát évtizedek óta jellemző tartósságban lett a legjobb, míg a Firestone Winterhawk 3 a komfortosságával és a minimális zajértékeivel mutatott kiemelkedőt. 2,2-es pontszámával ötödik lett a Nokian WR D3, mely a téli száraz útviszonyok legjobbja lett.

A hatodik helyezést a Goodyear UltraGrip 8 kapta 2,3-as elért pontszámával, amit a minden körülmények közötti biztonságos viselkedésével ért el. A hetedik helyet a Semperit Speed Grip 2 érte el 2,4-es összpontszámával, a második legkevesebb üzemanyagot fogyasztó téli gumi ebben az évben. Egyébként minden fent felsorolt abroncs az összes vizsgált kategóriában nagyon jól teljesített, csak így kaphatták meg a kitüntető 'különösen ajánlott' értékelést.

A középkategóriás gépkocsik téli gumi toplistáján csak 4 abroncs kapta meg a 'különösen ajánlott' státuszt. Ebben a kategóriában is a legnagyobb számban eladott méretre ( 225/45 R17) koncentráltak leginkább a neves német autóklub tesztelői. A tizenöt termék közül négy végzett a legjobbak között. Egyébként a 'különösen ajánlott' kitüntető címet csak azoknak a téli gumiknak adja meg az ADAC, melyek minden vizsgált szempontban elérik a legjobbnak tartott eredményeket.

Ebben a kategóriába is a Continental TS 850 végzett a toplista élén 2,0 pontszámával. A legjobb eredményeket a havas utakon nyújtott kiemelkedő teljesítményének köszönhetően érte el. A második helyezést a Bridgestone Blizzak LM-32S (2,1 pont) hozta el, a legjobb eredményt vizes úton érte el.

A harmadik legjobb téli gumi a Michelin Alpin A4 lett (2,2 pont), rendkívül hosszú futásteljesítménye nem talált kihívóra. A negyedik az Uniroyal MS plus 77 lett 2,4-es pontszámával, kiemelkedőt ugyan nem mutatott, de minden szempontnak kiegyensúlyozottan megfelelt.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez