Gumi és felni webáruház

Takarékos vezetés

sok autótulajdonos rakja le az autót, ha a benzin ára fennebb kúszik, azonban erre nem mindig van szükség, hisz lehet úgy is vezetni, hogy az autónk ne falja a benzint. Van néhány olyan apró trükk, melyek segítségével benzint lehet spórolni.

Takarékos vezetés

Sok autótulajdonos rakja le az autót, ha a benzin ára fennebb kúszik, azonban erre nem mindig van szükség, hisz lehet úgy is vezetni, hogy az autónk ne falja a benzint. Van néhány olyan apró trükk, melyek segítségével benzint lehet spórolni. Persze sokkal kijövedelmezőbb lerakni az autót, de ha megfogadunk néhány tanácsot, sokat spórolhatunk.

Apró lépések

Az első, amivel legtöbbet spórolhatunk, a lassúbb vezetés. Sok esetben már az is nagyon sokat jelent, ha 10 km/h-t csökkentjük a sebességet, főleg gyorsforgalmi úton vagy autópályán. A lassabb vezetés sokkal kifizetődőbb.

A sebességhez tartozik még az is, hogy érdemes a gázpedált óvatosabban használni. A városokban amúgy is folyamatosan fékezni, gyorsítani kell. Ezért nem is érdemes nagyobb sebességre váltani, hisz azzal csak azt érjük el, hogy többet fog fogyasztani az autónk. A mérsékelt gázpedálhasználat segít csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást.

Tény, hogy kellemes egy olyan autóba beülni, ahol hűvös van, főleg a nyári forróságban, de ha nincs nagy meleg, érdemes kikapcsolni a légkondit, mert az akár 5-15 százalékkal is növelheti a fogyasztást. Ha nem forró a levegő, jobb inkább nem használni a légkondit.

Már nagyon sok helyen hangsúlyozzák, hogy a keréknyomás is fontos szerepet játszik a biztonságos autóvezetésben, de a nem megfelelő nyomás hozzájárulhat a fogyasztás megnövekedéséhez is. Hogy mindig megfelelő legyen a nyomás, tanácsos hetente ellenőrizni, hisz a használat következtében csökkenhet, s ezzel megnövekedhet az autó fogyasztása is.

Sokat számít az is, hogy az autó mennyire van megpakolva. A fölösleges dolgokat ki kell a csomagtartóból szedni és otthon hagyni, hisz ha nagyobb súlyt kell az autó vigyen, akkor többet is fog fogyasztani. A motorfék használata is hozzájárulhat ahhoz, hogy az autó kevesebb benzinnel menjen tovább.

Néhány jó tanács

Van még néhány, sokszor érdektelennek tűnő dolog, amivel csökkenteni lehet a fogyasztást. Mielőtt hosszú útra indulnánk, érdemes megtervezni az útvonalat, hisz ezzel elkerülhető lehet néhány fölösleges kilométer. Ha tervvel a kezünkben indulunk útnak, kevésbé fordulhat elő, hogy eltévedünk.

Ha még jobban csökkenteni szeretnénk hosszú úton a fogyasztást, húzzuk fel az ablakot. A letekert ablakkal megnő az autó légellenállása, így a fogyasztás nagyobb lesz. Több benzint fog igényelni az autó abban az esetben is, ha a tetőcsomagtartót akkor is hordozzuk magunkkal, ha nincs rá szükségünk.

A fogyasztás tehát apró lépésekkel csökkenthető a legkönnyebben – nem mindig kell drasztikus dolgokra gondolni, csak óvatos és megfontolt lépésekre.

http://www.hogyankell.hu/Takar%C3%A9kosan_vezetni,_%C3%A9s_az_aut%C3%B3_fogyaszt%C3%A1s%C3%A1t_cs%C3%B6kkenteni

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez