Gumi és felni webáruház

Téli gumi nyáron micsoda badarság

Sokan úgy gondolhatják, hogy ha már van megfelelő téli gumijuk, akkor nem vesznek nyári gumit, hanem a téli szettel autózzák végig az évet. Hiszen a tél sokkal veszélyesebb a jeges és havas utakkal, akkor ugyan mi történhetne nyáron?

Sajnos ez a megközelítés nem helyes, okkal van külön téli gumikeverék, illetve nyáron használható változat. Számos kutatást elvégeztek a témában, és jól kivehetően a téli abroncsok használata nyáron komoly hátrányokkal és kockázatokkal járhat. Egy teszten például 100 km/h sebességről vészfékezve tesztelték a téli garnitúra viselkedését nyáron, s azt találták, hogy a téli gumiknak 6 méterrel nagyobb fékútra volt szükségük, mint a nyári változatnak. Kikerülési manővereket is elvégeztek, s azt találták, hogy a téli termékek akár 15%-kal is rosszabbul teljesítettek ezeken a feladatokon.

Természetesen a tesztek kimenetele függhet a különféle gyártók különböző termékeitől, de összességében elmondható, hogy a nyári körülmények között a nyári gumi az ideális megoldás, míg a téli változattal nehezebben irányítható az autó. Fontos kihangsúlyozni még azt is, hogy az évszaknak nem megfelelő választás a teszteken 15%-kal növelte az autó fogyasztását, így amit megspórolunk a gumivásárláson, azt elkölthetjük plusz üzemanyagra igen rövid idő alatt.

Nyári gumi hitelre

Napjainkban már van megoldás arra is, ha nincs hirtelen jó néhány tízezer forintunk az évszaknak megfelelő garnitúra cseréjére. A személyi kölcsön, vagy folyószámlahitel tökéletes fedezete lehet a gumivásárlásnak, így az egyszeri nagy kiadás elaprózható a hitel teljes futamidejére - írja a hitelmindenkinek.hu

Mi szükséges a hitelfelvételhez?

A legcélszerűbb a folyószámlánkat vezető bankunk felkeresése, ők ugyanis pontosan tudják, hogy milyen típusú ügyfelek vagyunk, s nem lesz szükség mindenféle igazolásra és okmányra. Elegendő csak beazonosítanunk magunkat, s a banki munkatárs mindenben a segítségünkre lesz. Folyószámlahitelnél a bankban megtekintik a folyószámlánkat, s a használt szoftver azonnal megjeleníti, hogy mekkora hitelre vagyunk jogosultak.

Ez a hitelösszeg főleg a rendszeresen számlánkra érkező összegtől függ. A kérésünkre azonnal beállítják a hitelkeretet, így azonnal hozzáférünk a pénzhez. Személyi kölcsönt külön igényelnünk kell, s a bankban elindítják a hitelkérelmünket a központban lévő munkatársaik felé.

A leterheltségtől függően fél-egy óra alatt elbírálják a kérelmünket, s ha az eredmény pozitív, az összeg azonnal meg is érkezik a folyószámlánkra, s onnan felvehetjük készpénzben.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez