Gumi és felni webáruház

Válogatott városi terepjáró (SUV) téli gumik a 215/65 R16-os méretben

A városi terepjárók szegmense hazánkban is rohamosan növekszik évek óta, itt az ideje, hogy ezen modellek leginkább használt téli gumi méretében, a 215/65 R16-os méretben szemezgessünk az idei szezon válogatott abroncsai közül.

Dunlop Winter Sport 5 téli gumi

A 2017-es tesztek alapján kimondható, hogy ez a téli gumi az év favoritja, minden vizsgálat kifejezetten kiegyensúlyozott viselkedésű abroncsnak tartotta, ráadásul minden téli időjárási körülmény közepette. Erőssége a nedves felületeken mutatott jó teljesítmény, nagyon jó szárazon, jeges útszakaszokon és természetesen havon. Kifejezett negatívumot egyetlen tesztelő sem nevezett meg.

Winter_Street


BFGoodrich gForce Winter 2


Kimondottan jó tapadás és fékezhetőség havas útfelületeken, alacsony üzemanyag fogyasztás, és hosszú futásteljesítmény. Jó vezetési kényelmet nyújt, negatívumként főként viszonylagos zajszintjét említették csak.


Goodyear UltraGrip Performance Gen 1


Szintén kiegyensúlyozott teljesítményűként értékelt téli gumi, rendkívül biztonságos kezelhetőség havon és nedves útfelületeken, meglehetősen kis gördülési ellenállás jellemzi, így kevés üzemanyagot fogyaszt. Különösebb negatívumról nincs említés a zajszinten kívül.

Remek visszajelzések az útról.


Nokian WR D4


Ennek az téli abroncsnak a kiemelendő erőssége a havas felületeken mutatott remek tapadás, a tesztek többi szegmensében kiegyensúlyozott viselkedés, mindössze a nedves és a jeges felületeken mutatott teljesítménye mondható átlagosnak. Zajszintje szintén említésre került.


Sava Eskimo HP 2


Ez is a kiegyensúlyozott teljesítményű téli gumik közé tartozik, mindössze az átlagos teljesítménye marad el kissé a prémium márkák hatékonyságától. Talán egy fokkal jobb szárazon és jeges felületeken, mint havon és nedves útszakaszokon. Zajszintje viszonylag magas, hosszú futásteljesítmény, és jó üzemanyag fogyasztás jellemzi.


Continental WinterContact TS860 P SUV


Jó tapadási képességek a nedves és havas útszakaszokon, átlagosabb teljesítmény a száraz és a jeges útfelületeken. Zajszintje említésre került, viszont nagyon jó a futásteljesítménye, és elég kevés üzemanyagot fogyaszt.


Pirelli Scorpion Winter


Egészen jó tapadási teljesítmény jellemzi a száraz és nedves útfelületeken, ettől a szinttől kissé elmarad a jeges és havas útfelületeken, ezért inkább városi használatra ajánlott. Zajszint viszonylag magas, átlagos futásteljesítmény és üzemanyag fogyasztás jellemzi.


Fulda Kristall Controll HP2


Az átlagosnál valamelyest jobb viselkedést mutat száraz, nedves és jeges útszakaszokon, ettől a tapadási teljesítménytől kissé elmarad havon. Zajszintje az átlagtól jobbnak mondható. Nagyon jó mind a futásteljesítménye, mind pedig az üzemanyag fogyasztása.


Barum Polaris 3 4x4


Erősségeként a havon mutatott jó teljesítménye említendő meg. Átlagostól valamivel jobb teljesítmény száraz, nedves és jeges felületeken. Zajszintje, kopásszintje, valamint üzemanyag fogyasztása szintén átlagos.

0

Kosár tartalma
A kosara jelenleg üres!
Összesen: 0
Tovább vásárolok Tovább a fizetéshez